Serveis a escoles

Psicologia · Formació · Tallers

Psicologia: Altes capacitats a l'escola

«No descobrim la bellesa d'un prisma fins que no l'il·luminem amb un raig de llum. El mateix succeeix amb els alumnes amb altes capacitats: no veurem mai el seu potencial si no li oferim l'atenció adequada».

Per oferir una intervenció educativa adequada als alumnes amb altes capacitats intel·lectuals és imprescindible la sensibilitat i la col·laboració de tot el centre educatiu. Per això, des del Centre Kepler plantegem 4 propostes de col·laboració amb centres educatius: Informació, Formació, Material i Projecte.

Consulteu el dossier de serveis per escoles.

Imatge informació

Informació

Xerrada de sensibilització. Apropament al món de les altes capacitats per tal de comprendre qui són, com són i per què i com convé atendre les seves necessitats, tant personals com educatives, adreçada tant a docents com a famílies. Parlarem sobre la identificació i la intervenció personal, familiar i escolar, oferint una perspectiva general sobre les mesures d’atenció més habituals i la seva adequació a cada cas. Més informació

Imatge formació

Formació

Espai de trobada i reflexió de docents per apropar-se la realitat dels alumnes amb AC. Compartirem estratègies d’identificació i mesures d’intervenció educativa per poder proporcionar a aquests alumnes el màxim desenvolupament no només del seu potencial intel·lectual sinó també, i molt especialment, el seu benestar social i emocional, contextualitzant els recursos a la realitat de cada centre educatiu.

Imatge projecte prisma

Material

A partir de la nostra experiència a les aules hem elaborat un recull de material d'adaptació i ampliació per a alumnes d'altes capacitats, extensible a tot el grup-classe. A través de reptes contextualitzats, es promou la motivació i es plantegen oportunitats per al desenvolupament d'habilitats metacognitives, lògiques i de raonament abstracte, sempre de forma inclusiva.

Imatge formació

Projecte Prisma

El Projecte Prisma, que planteja una coordinació continuada amb l’escola, parteix de 3 eixos:
 1. Formació: Formació continuada i acompanyament al claustre docent (mestres i professors) i a l’equip psicopedagògic per compartir perspectives, experiències i recursos.
 2. Atenció:
  • Seguiment de casos: Identificació d’objectius individuals (personals, socials i acadèmics), implantació de mesures d’enriquiment escolar i seguiment de la seva aplicació i resultat.
  • Observació: Visualització dels alumnes identificats o amb sospita a l’entorn educatiu habitual i creació de les paute d’orientació individuals i grupals.
  • Plans d’intervenció: Creació de documents de coordinació psicopedagògica en què es registrin els objectius, estratègies i pautes implementades per cobrir les necessitats de cada alumne.
 3. Coordinació: Creació del protocol d’AC a l’escola. Acompanyament en l’adaptació de recursos per configurar el pla d’atenció de detecció i atenció a les AC, individualitzat segons el context de cada escola i coordinat pel DOP del propi centre educatiu.

Activitats: Lleure científic i tecnològic

La divulgació científica i tecnològica traspassa les fronteres del Centre Kepler i s'adreça a escoles i instituts a través de tres propostes:

Imatge cursos

Cursos online

Una oportunitat per apropar els alumnes a descobrir de forma autònoma la ciència i la tecnologia amb suport personalitzat. A través de vídeos online que els alumnes podran anar veient cadascú al seu ritme les vegades que vulguin i fòrums on podran preguntar tots els dubtes que tinguin.

 • Creació de videojocs (Scratch)
 • Creació de videojocs (Godot)
 • Programació informàtica (Python)
 • Disseny 3D (Tinkercad)

Imatge formació_activitats

Formació en noves tecnologies

Jornades i cursos de formació per a docents per conèixer eines d'innovació educativa i ampliar els seus recursos. Modalitat presencial i/o virtual.

 • CREACIÓ DE VIDEOJOCS
  • Scratch (1r-6è de primària)
  • Godot (1r d'ESO - 2n de batxillerat)
 • ROBÒTICA
  • WeDo 2 (1r-4t de primària)
  • Mindstorms NXT/EV3 (5è-2n Batxillerat)
 • CREACIÓ 3D
  • Tinkercad (3r Primària - 4t d'ESO)
 • PROGRAMACIÓ INFORMÀTICA
  • Python (1r d'ESO - 2n batxillerat)
  • Arduino (1r d'ESO - 2n batxillerat)

Imatge tallers escoles

Tallers per a escoles

Activitats d'apropament pràctic a la ciència per a tots els cursos de Primària i Secundària. Òptica, geologia, física quàntica, fotografia, momificació... tallers dinamitzats per divulgar la ciència més fascinant sense sortir de l'aula, de la mà dels monitors especialitzats del Centre Kepler.

Consulteu el catàleg complet de serveis per a escoles clicant aquí.