Ja estem fent tallers online i preparant el Casal d'Estiu! Les visites de psicologia es fan per videotrucada excepte les avaluacions.

Psicologia

Infantil · Familiar · Escolar

Psicologia

Servei de psicologia i pedagogia especialitzat en altes capacitats intel·lectuals.

Valoració diagnòstica, assessorament familiar, orientació educativa, intervenció terapèutica individual i familiar i acompanyament en l'estudi.

Els alumnes amb altes capacitats intel·lectuals (AC) no tenen perquè presentar més ni menys problemes que els seus companys, si reben l’atenció i el suport adequat. Algunes de les característiques relacionades amb el seu perfil (hipersensibilitat, percepció de diferència social, qüestionament de les normes establertes, dificultat de gestió emocional, ferm sentiment de justícia, maduresa, diferència d’interessos, poc hàbit d’esforç, baixa tolerància a la frustració...) poden requerir un acompanyament per tal de no interferir en el seu present ni en el seu futur.

Imatge valoració diagnòstica

Detecció: Valoració diagnòstica d’altes capacitats intel·lectuals

Entendre el perfil global (intel·lectual, creatiu, de personalitat, emocional i adaptatiu) i el seu context ens permet comprendre qui és, quines són les seves capacitats, dificultats i necessitats. Així, podrem intervenir no només per desenvolupar el seu potencial sinó sobretot per tal d’evitar que es trobi amb limitacions. Més informació

Imatge valoració diagnòstica

Orientació i intervenció familiar

L’educació dels fills ja comporta per si mateixa una gran quantitat de dubtes i inquietuds, però quan es tracta de nens i nenes amb AC hi ha aspectes que solen ser motiu de preocupació de moltes famílies: Què són les AC? Quin paper convé que tingui la família en la gestió d'aquestes capacitats? Què li hauria d'oferir l'escola? Ha de conèixer ell/a el seu potencial intel·lectual? Com cal d'actuar davant de la sensibilitat, rigidesa cognitiva, baixa tolerància a la frustració o escàs hàbit d'esforç que sovint presenten?

Imatge valoració diagnòstica

Orientació i intervenció personal

El suport psicològic individual permet crear un entorn de confiança i comptar amb una perspectiva externa per entendre millor les pròpies dificultats i potencialitats i participar en la creació de noves modalitats de pensament i noves estratègies de conducta.

Suport emocional: Expressió assertiva, gestió emocional (ansietat, ràbia, tristesa, pors i preocupacions...), autoestima, dificultats conductuals i de control d’impulsos

Suport social: Habilitats socials, relació interpersonal, empatia i cooperació

 • Combos psicoterapèutics: parelles o grups petits per desenvolupar habilitats similars

Suport acadèmic: Hàbits i tècniques d’estudi, motivació escolar, rendiment acadèmic

 • Tècniques d’estudi: sessions d’acompanyament en descobrir com aprèn i conèixer hàbits i tècniques d’estudi
 • Projectes d’estudi: tècniques d’estudi a la pràctica, en base a projectes de recerca de l’interès de l’alumne

Entrenament de les dificultats de lectura amb el Mètode Glifing.

Imatge valoració diagnòstica

Orientació i intervenció escolar

Els alumnes amb AC suposen reptes importants per les escoles que no sempre disposen de la formació o els recursos necessaris per atendre aquests alumnes.

La coordinació amb els centres educatius els permetrà conèixer com són i quines modalitats educatives es poden implementar en cada cas, concretant un pla i un seguiment psicopedagògic i educatiu coherent i amb garanties de continuïtat. Més informació

Imatge valoració diagnòstica

Col·laboracions externes

Col·laborem amb escoles, grups de treball professionals i associacions implicades en l’atenció a les altes capacitats per crear espais de trobada i xarxa de recursos per al suport psicològic i educatiu a nens, joves i adults amb AC.

Prisma: AC a l'escola

«No descobrim la bellesa d'un prisma fins que no l'il·luminem amb un raig de llum. El mateix succeeix amb els alumnes amb altes capacitats: no veurem mai el seu potencial si no li oferim l'atenció adequada».

Per oferir una intervenció educativa adequada als alumnes amb altes capacitats intel·lectuals és imprescindible la sensibilitat i la col·laboració de tot el centre educatiu. Per això, des del Centre Kepler hem creat el Projecte PRISMA d’atenció a les Altes Capacitats en l’entorn escolar en què es planteja una col·laboració transversal i multidisciplinar amb el centre educatiu a través de 3 propostes: Informació, Formació i Projecte Prisma.

Imatge informació

Informació

La proposta d’Informació suposa un primer apropament al món de les altes capacitats per tal de comprendre qui són, com són i per què i com convé atendre les seves necessitats, tant personals com educatives, adreçada tant a docents com a famílies. Trencarem amb els estereotips i prejudicis clàssics i exposarem les principals característiques i necessitats de les persones amb AC. Tractarem les bases per a la seva identificació i intervenció des de l’àmbit familiar i escolar, oferint una perspectiva general sobre les mesures d’atenció més habituals i la seva adequació a cada cas. Més informació

Imatge formació

Formació

Té com a objectiu fomentar un espai de trobada i reflexió de professionals (mestres, professors i altres perfils vinculats a l’educació) per apropar-se la realitat dels alumnes amb AC. Conèixer estratègies d’identificació i les mesures d’intervenció educativa serà el primer pas per poder proporcionar a aquests alumnes el màxim desenvolupament no només del seu potencial intel·lectual sinó també, i molt especialment, el seu benestar social i emocional. Contextualitzar aquestes mesures a la realitat i als recursos de cada centre educatiu situarà un marc pràctic d’actuació per garantir l’atenció a l’alumnat amb AC.

Imatge projecte prisma

Projecte Prisma

El Projecte Prisma, que planteja una coordinació continuada amb l’escola, parteix de 3 eixos:
 1. Formació: Sensibilització i missatge compartit Formació continuada i acompanyament al claustre docent (mestres i professors) i a l’equip psicopedagògic per compartir perspectives, experiències i recursos.
 2. Atenció: Seguiment de casos + Observació a l’aula Acompanyament presencial i telemàtic per a:
  • Seguiment de casos: Identificació d’objectius individuals (personals, socials i acadèmics), implantació de mesures d’enriquiment escolar i seguiment de la seva aplicació i resultat.
  • Observació: Visualització dels alumnes identificats o amb sospita a l’entorn educatiu habitual i creació de les paute d’orientació individuals i grupals.
  • Plans d’intervenció: Creació de documents de coordinació psicopedagògica en què es registrin els objectius, estratègies i pautes implementades per cobrir les necessitats de cada alumne.
 3. Coordinació: Creació del protocol d’AC a l’escola Acompanyament en l’adaptació de recursos per configurar el pla d’atenció de detecció i atenció a les AC, individualitzat segons el context de cada escola i coordinat pel DOP del propi centre educatiu.

Psico-Virtual

Trobades familiars en línia durant el confinament!

imatge psico-virtual

Són moments estranys, de dubtes, incerteses i canvis.

Des del Centre Kepler, l'equip de Psicologia manté obert el servei de visites de suport psicològic per vídeo-trucada amb infants, adolescents i famílies.

A més a més, hem creat espais virtuals per seguir al vostre costat i compartir vivències i recursos per afrontar aquesta nova realitat oferint-vos recursos per acompanyar-vos amb els dubtes i inquietuds que van sorgint en el nou dia a dia.

Xerrades familiars:

Cicle "Quan les emocions (ens) desborden":

La Ràbia

Quan les coses no surten com esperem o quan ens sentim atacats apareixen la irritabilitat i la ira. Aprendrem recursos per anticipar-nos i tenir més control sobre les explosions de ràbia que els desborden i que ens col·lapsen.

Divendres 3 d'abril a les 18h. Properament nova edició.

La Tristesa

El dol, l'apatia, la nostàlgia... La tristesa ens acompanya en molts dels moments importants de les nostres vides però alhora és sovint l'emoció que més ens costa de gestionar. Compartim recursos per acompanyar en la tristesa.

Divendres 24 d'abril a les 18h. Properament nova edició.

La Por i les preocupacions

En moments d'incertesa i de dubte la inseguretat es manifesta com a pors i preocupacions. Detectar-les, qüestionar-les i tenir estratègies per afrontar-les serà la clau per créixer i guanyar confiança.

Divendres 15 de maig a les 18h.


Com?: A través de la plataforma Zoom.
Inscripció: info@centrekepler.com
Import: 10€ / família

Instagram i Youtube:

Hàbits i rutines durant el confinament, acompanyar nens i nenes en les preocupacions, establir límits a casa...

Les psicòlogues del centre parlem en directe a Instagram per sobre els temes que més inquieten les famílies.

Podeu fer-nos arribar les vostres preguntes abans o durant els directes i respondrem els vostres dubtes.

IG Live sobre hàbits i rutines: dimecres 22/4 a les 18h.
IG Live sobre el desconfinament: dimecres 06/5 a les 18h.

Si us heu perdut els directes d'Instagram o en voleu veure un resum, podeu consultar els vídeos del nostre canal de Youtube.

Si voleu estar al dia de totes les propostes de l'equip de Psicologia del Centre Kepler podeu fer-ho subscrivint-vos al butlletí de notícies en aquest enllaç i seguir-nos a les xarxes socials: Facebook, Twitter, Instagram, Youtube.